Przetłumaczono z niemieckiego. Jeśli coś się różni, obowiązuje tekst niemiecki: Deutsche Fassung
Usuń konto
W aplikacji
- Proszę otworzyć Erbenakte i zalogować się.
- Proszę dotknąć na dole Konto.
- Proszę dotknąć Usuń konto.
- Proszę potwierdzić hasłem albo logowaniem przez Google lub Apple i dotknąć Usuń na zawsze.
To samo działa w przeglądarce, w aplikacji pod adresem /app/ na tej stronie.
Opuszczenie sprawy bez usuwania konta
W sprawie proszę dotknąć Spadkobiercy i wybrać Opuść sprawę. Potem nie widzą już Państwo tej sprawy. Jeżeli są Państwo w sprawie sami, zostaje ona zamiast tego usunięta.
E-mailem
Jeżeli nie mają już Państwo aplikacji, proszę napisać z adresu swojego konta na contact@dgmd-software.de z tematem „Usuń konto”. Usuwamy konto w ciągu miesiąca i potwierdzamy to Państwu.
Co zostaje usunięte
- Państwa konto z adresem e-mail i danymi logowania.
- Sprawy, w których są tylko Państwo, ze wszystkimi wpisami, historią, zaproszeniami i wszystkimi dokumentami.
- We wspólnych sprawach Państwa udział oraz to, co Państwo wpisali, zapłacili, potwierdzili lub postanowili, pozostają dla pozostałych spadkobierców, bez Państwa imienia i nazwiska oraz adresu e-mail: widnieje tam wtedy „Były członek”. Pozostali spadkobiercy potrzebują tych danych do podziału spadku (polityka prywatności).
- Usunięcie nie powoduje zwrotu pieniędzy za zakup. To, co kupiono, pozostaje ważne dla sprawy i pozostałych spadkobierców w niej.
Dane znikają z naszych kopii zapasowych najpóźniej po 90 dniach.